Ritual Boga novca veoma je rasprostranjen u istočnjačkoj varijanti učenja koja je sve zastupljenija u svijetu, naročito zapadu. Željko Dedić, bijeli mag iz Laktaša, prvi je spoznao suštinu ovih rituala. On kortisti figurice Boga novca, koje su se, u parksi pokazale veoma djelotvornim, pod uslovom da se ispoštuje drevna tradicija.

-Ako imate restoran, kafić ili bilo kooju vrstu prodavnice, trebalo bi da postavite figuricu Boga novca sa pogledom ka vratima. Izaberite čist i sasvim prazan sto, bez drugih predmeta na njemu, najvišio kojeg imate i na njega postavite Boga novca. Ukoliko je to šank, sa pogledom ka vratima, onda je to savršeno mjesto, pod uslovom da je kasa u blizini – pojašnjava Dedić pokazujući figurice Boga novca.
-Kada jednom odaberete mjesto, na kojem ste postabvili Boga novca, ne mijenjajte ga, ne premijetštajte bilo gdje bez ozbiljnog i važnog razloga. Ako imate firmu ili fabriku, Bog novca treba da bude na sredini radnog stola najoodgovornije osobe, vlasnika ili direktora – upozorava Dedić. On objašnjava i druge procedure. One se odnose i na druge osobe, pojedince, na porodice kojima Bog novca može biti od velike pomoći.

-Svakog jutra protrljajte tri puta glavu Boga novca, kružnim pokretima i izgovorite „daj mi bistru i pametnu glavu“. Dodirnite ušnu resicu Boga novca i izgovorite, „daj mi zdrav i dug život“. Dodirnite stomak Boga novca i izgovorite „daj mi mnogo novca“. svakod prvog i 15. u mjesecu stavite u tanjir, ispred Boga novca četiri vrste voća. Poslije dana i noći, pojedite to voće. Ukoliko ste zamislili neku želju, a ona vams e ispunila, zahvalite Bogu novca tako što ćete na tanjir postaviti tri vrste pečenog ili kuvanog mesa i tri čaše vina te ih podijeliti sa dragim i bliskim osobama – kazao nam je Dedić. Zapis sa Tajlanda, iz istočnjačkih svetinja, koji je u skladu sa Bogom novca, potrebno je zapaliti kako bi se od kuće otjerali zli duhovi kako bi Bog novca mogao djelovati.