Oduvijek je bilo pitanje kako i zašto jedan čovjek nanosi zlo drugom ljudskom biću. Naime, od kad je svijeta i vijeka – loši i grešni ljudi zavide dobrima, starost zamijera mladosti, a nesretne osobe – sretnima. Zavist se ispoljava u vrlo različitim oblicima, počev od ljubomore i gnjevnih izjava, preko različitih nepodopština, pa sve do zlih namjera i odgovarajućih negativnih djelovanja.
Crna magija je poput grudve snijega, malene i jedva primjetne na nekom planinskom vrhuncu, koja se kotrlja ka udolini, uvećava i narasta u pravu lavinu, te se obrušava svom silinom na nedužne i nemoćne žrtve. Sa vremenom i godinama – ona ne biva slabijom, naprotiv, sve više jača…

Ponekad crna magija zahvaća i nekoliko generacija jedne porodice, katkada se odražava samo na muške ili ženske članove, a uglavnom ‘stradava’ najstarije ili najmlađe dijete. Da biste prepoznali crnu magiju neophodno je znati kako se ona nanosi, te kakovi je simptomi prate. Prije svega, magijsko djelovanje utiče na dušu čovjeka, pa ona ‘obolijeva’, stradava i pati. Kao što je poznato čovjek je trodjelno biće, koje se sastoji od tijela, duše i duha. Grubo govoreći – ljudsko tijelo se može uporediti sa automobilom.
   Da bi se taj ‘automobil’ pokrenuo – potrebna mu je energija, koja se nalazi u duši. Postupak ili proces uroka, čarki i vračanja temelji se na ‘krađi’ energije iz duše žrtve, oduzimanju slobodne volje i prava na izbor, darovanom od Boga, još prilikom rođenja.

    Niko nije imun i otporan na crnu magiju. Svako može postati njenom žrtvom: i malo, nemoćno dijete podjednako kao i najsnažniji ‘bilder’, bogat i uticajan pojedinac, siromašan i pošten čovjek, pa čak i crkveno lice! Pa, ipak, postoji odredjeni, mali broj ljudi, sposobnih oduprijeti se negativnom djelovanju, jer žive u skladu sa deset Božjih zapovijesti.

    Često puta mogu se čuti pitanja u stilu: ‘Zašto je to urađeno baš meni ili mojoj porodici? Pa, mi nikada nismo nikome učinili zlo, nego smo svima pomagali’. Umjesto odgovora na pitanje – uzvratićemo protivpitanjem: ‘Koja će to vještica ili crni mag crpiti i isisati energiju iz bolesnog starca, neuspješnog biznismena ili opakog kriminalca?!?’
    U tekstu koji slijedi iznijet ćemo neke osnovne pokazatelje magijskog djelovanja – svojevrstan test iz kojeg ćete saznati da li ste preplašeni, ureknuti, očarani ili omadjijani.