Život je najveći režiser dobra i zla

U opširnom pismu koje je na adresu Željka Dedića, najpoznatijeg bijelog maga u regionu stiglo od, njemu poznatog pošiljaoca iz okoline Sremske Mitrovice, ispisana je karakteristična životna priča, opisano iskušenje kroz koje je autor pisma prošao, upućena molba za savjet i pomoć. Donosimo samo neke, karakteristične dijelove i Dedićev odgovor.

Poštovani,
žena kojoj sam beskrajno vjerovao, učinio sve da njoj i našoj djeci bude bolje, da živimo srećno i da nam svaki dan bude nova priča, začinjena ljubavlju i razuijevanjem, obostranom podrškom, koju ćemo pamtiti, uživati u bračnoj harmoniji, srušila se tokom jedne noći. Baš tako. Ništa loše nisam slutio i zato je moje iznenađenje veće. Naime, nakon moje povrede na radu, u saobraćajnoj nesreći, (po zanimanju sam vozač u međunarodnom transportu) i neizvjesnosti da li ću uopšte preživjeti, uslijedila je nova etapa u našim odnosima. Moja supruga u početku me istinski njegovala, posjećivala u bolnici, hrabro tražila način i mogućnost moga oporavka (ili se samo meni tako činilo).

Ni kasnije nisam ništa loše nalsućivao, čak sam često u bolnici u velikom gradu, tokom nesanice razmišljao da sam rođen pod srećnom zvijezdom jer sam poslije nekoliko neuspješnih brakova i nesrećnih ljubavi konačno sreo ženu svog života, kako mi je u kuću pala srećna zvijezda za kojom sam dugo tragao. Te misli su mi davale snagu a moja supruga, kojoj ne želim pominjati ime (iz više razloga), bila je sa mnom i kada je moj oporavak završen, kada sam odbacio kolica i štake i u potpunosti vratio se u normalan život. Tada sam smatrao da je sve loše prošlo i ostalo iz mene tojeste naš i naše porodice. Mogao sam tada, napokon, poslije više od godine, mirno zaspati, srećan i zadovoljan… Kada sam se probudio, opušten i odmoran, u trenutku sam shvatio da se moj brak, moja porodica, urušila bez najave, objašnjenja i razloga kojeg niko normalan ne može razumjeti niti prihvatiti.

Poslije uobičajene kupovine u velikim šoping centrima gdje je po navici moja supruga, često provodila mnogo vremena, ostajala do kasno, što se meni nije dalo i zato sam radije bio kod kuće. Ipak, shvativši da je suviše kasno, čak da je nastupio i novi dan, a već je bilo rano jutro, vidio sam da su moja soba i kuća prazni. Supruga se nije vratila iz šopinga,(???) a kod kuće nije bilo ni troje naše djece.

Usplahireno, pun strepnja i očajanja, u strahu da se možda svima nešto loše dogodilo, naprimjer u saobraćaju, pozvao sam je i ona se, na moje iznenađenje, javila na telefon. Bez oklijevanja saopštila mi je šokantne vijesti, kazala je, da je zauvijek odlučila da ode od mene i da će naša djeca od sada živjeti sa njom, u kući njenih roditelja a da ću ja moći da ih viđam, i razumije se, redovno plaćam alimentaciju.

Takođe mi je saopštila da nije više mogla podnositi teret života sa mnom, ne govoreći šta sam sve učinio za nju, koliko sam njen život promijenio, izbavio je iz siromaštva i omogućio raskoš i blagostanje. Ništa nije vrijedilo, njena odluka je bila konačna a meni sve na dugo razmišljanje. Kasnije sam, tragajući za uzrocima, shavtio da je ona, već nakon moje saobraćajke i odlaska u bolnicu, započela novu emotivnu vezu. I zato Vas molim za pomoć, da mi odgovorite, kako da se izborim sa ovom situacijom.

S poštovanjem, N.T. Sremska Mitrovica

Odgovor,
prvo, ne očajavajte! Ne donosite odluke i ne izvlačite zaključke na prečac, ne dozvolite da Vašim postupcima upravljaju emocije nego razum. Greška koju ste učinili, vjerom u pogrešnu osobu, sada je na dobrom putu da bude ispravljena. To nije Vaša nego volja od Boga, koju morate uvažavati i slijediti bez obzira što Vam se, na momente, čini da nije dobra i da treba tražiti puta i načina da se kockice bračnog života ponovo poslože, po Vašoj zamisli. Budite svjesni da to nije moguće i da ste velika žrtva a povratak na staro bio bi samo novo propadanje i stara zabluda. U takvoj situaciji, kada emocija nastoji nadvladati razum, potrebna je pomoć jer se samostalno teško možete izboriti. U cvijelom slučaju, evidentan je uticaj crne magije. Zato se moguće izboriti pomoću ruskih lutkica, skidanja crne magije, određivanja jasnog i snažnog zapisa kako biste se vratili u normalan život. Javite se, na raspolaganju za uslugu,
pozdrav

Željko Dedić, bijeli mag, Laktaši