Meteorit, pronađen u okolini Laktaša koji se nalazi u dvorištu bijelog maga Željka Dedića, i mnogima pomaže da uspostave vlastiti energetski balans, očigledno daje snagu. Ova gromada teška 180 kilograma, specifične strukture, dokazano pomaže.

-Svako dodirivanje, držanje ruku, oslonjenih o dlanove, na kamenu, imaju višestruku korist po zdravlje. U to se uvjerio i čuveni mađioničar iz Beograda Rade Pilipović koji je poslije seanse, uspio podići meteorit. U drugim okolnostima, sasvim običan kamen iste težine, za mnoge je nemoguće da ga podignu. To je nemoguća misija ali u ovom slučaju, gdje se dešavaju, za nauku neshavtljive pojave i reakcije, to je moguće – objasnio je Dedić.

Meterit, nastavlja Dedić, mnogi posjećuju i svjedoče o njegovoj koristi, njegovom pozitivnom uticaju po zdravlje. Zato se o ovom primjerku pročulo u cijelom svijetu.

Meteoriti su oduvijek viđeni u filmovima pri padu na našu planetu. Takođe se dosta govori o izumiranju dinosaura zbog uticaja meteorita na naš ekosistem. Definicija meteorita može se reći kao fragment nebeskog tijela koje pada na planetu Zemlju ili na bilo koju drugu zvijezdu. To implicira da stjenovito tijelo mora biti u stanju doći do površine zvijezde ostavljajući za sobom sjajan trag svjetlosti koji nazivamo meteor. Što se tiče zemlje, ona ima svoju prirodnu barijeru da se odupre ovoj pojavi, atmosferu. Ovaj sloj plina može uzrokovati da se većina međuplanetarnog materijala koji dospije u atmosferu raspadne prije nego što padne na površinu.. Veći meteoriti se raspadaju na male komade, od kojih neki mogu doći do tla.

Kad prođu, proizvode meteore koje smo ranije spomenuli. Kad ove vatrene kugle eksplodiraju u atmosferi, zovu se vatrene kugle. Većina meteorita je neprimjetna ili mikroskopska kada dosegne površinu. Međutim, mogu se pronaći i drugi, veoma veliki primjerci koji koriste za daljnje istraživanje i analizu.